Healthfulness – Podd med Natalie & Sandra

Psykofysiologi, biofeedback & naturens intelligens Påfrestning – det rätta ordet för stress Stresspåslag är en nödvändig funktion som ökar våra chanser att överleva, men som kräver återhämtning efteråt. Till skillnad från andra däggdjur, har vi människor en benägenhet att älta … LÄS MER »

Andningstekniker

Immunförsvaret börjar i näsan Grundandningen är in och ut genom näsan. Funkar det så för dig också?  4 Health med Anna Sparre poddar med Anders Lönedal om andningstekniker och hur en bra andning påverkar din hälsa. Här kan du läsa … LÄS MER »

Glymfsystemet – hjärnans lymfsystem

Händer det något när vi sover? Ja, det gör det! Vi “sover bort” ungefär en tredjedel av våra liv och om inte sömnen var viktig för oss, hade den försvunnit under människans evolution. Under djupsömnen sköljer hjärnans lymfvätska (cerebrospinalvätskan) genom … LÄS MER »

Presskonferens: Du mår som du andas

Vad är hälsa för dig? Moderator Torgny Steen bjuder in Anders Lönedal till en av sina Sju Digitala Proaktiva Hälsofrämjande “Presskonferenser” för friskspridning, starkare hälsa och immunförsvar. Avsnittet har rubriken Du mår som du andas – Stärk immunförsvaret Ur innehållet: … LÄS MER »

Gott Nytt År 2021

Nu vill vi att 2021 blir ett år i återhämtningens tecken, där vi blickar framåt och får mötas igen. Här är tre tips på nyårslöften vi gärna vill dela med oss av till er alla <3 Jag ska skapa en … LÄS MER »

Teknikstress – Podd med Fanny och Ila

Förekomsten av närsynthet har ökat globalt de senaste decennierna. Varför? Risken för närsynthet påverkas av ärftlighet men också av miljöfaktorer. Och här har något hänt eftersom vår ögonhälsa har blivit drastiskt försämrad hos både barn och vuxna.  Ögonhälsa och vår … LÄS MER »

Fyra enkla övningar vid arbete framför datorn

Det är lätt att en arbetsdag framför datorn avslutas med värk i kroppen. Axlar, huvudvärk, nacke, svidande ögon… även ditt andningsmönster har troligen påverkats när du sitter koncentrerad lutad över datorn. Men med återkomande mikropauser under dagen ger du plats … LÄS MER »